27.8.2012

Voihan Stolmen

Olisin niin halunnut antaa tällekin systeemille mahdollisuuden ja kokeilla miten se vaatehuoneeseen istuisi. Mutta miten sen teet, kun Stolmenille ei ole suunnitteluohjelmaa ja en ota mitään tolkkua noista mitoista. Jos hyllylevyt /laatikostot ovat aina 55 cm tai 110 cm, pystypylväät ovat 5 cm, ja sitten näköjään on laskettu joku mitta vielä pidikkeille hyllyn ja pylvään väliin... Mutta mikä mitta? Alla olevissakin kokoonpanoissa on samanlevyiset hyllyt ja muut, mutta kuitenkin leveys on eri!? Jokseenkin hankalaa sanon minä... Jos tämän toimivuuttaa haluaa testata, pitänee ottaa kynän ja paperin lisäksi taskulaskin esille ja muistella mieleen kateetit ja hypotenuusat. Ajattelin nimittäin, että tällä voisin toteuttaa vinon kulmaratkaisun ja saada sillä vieläkin lisää tankotilaa.

Onko teillä muilla kokemuksia Stolmenista? Miten suunnittelitte kokonaisuuden? Onko näiden leveyksissä eroja? Ja jos on, niin milloin/miksi/miten/kui varten?
Vai enkä minä vain tajua? 

7 kommenttia :

  1. :) Meillä on Stolmen ja nuissa kuvissa tuo sentti-ero tullee siittä, että toisessa kuvassa on kannake/pidin semmonen, johon saa viereen jatkettua kokoelmaa ja toisseen ei eli on päätykohta :)

    eli toisessa on tuo Päätykiinnike:
    http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50179934/

    ja toisessa tuo Ripustuskiinnike/2 pidikettä:
    http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30179954/

    Saakohan tästä minun sepostuksesta mittään selevää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No saahan siitä tokkiinsa =)
      Mitäs olet stolmenista tykännyt?

      Poista
  2. Kiva jos pystyin auttaan :)
    Tykkään tosi paljon! :) Meillä vaan on sitä vanahaa mallia :/ jossa nuo pylväät ym jutut on hopeanvärisenä, hyllylevyt ja laatikosto on ONNEKSI valakosena :) Ei kehtaa ostaa valkosia pylväitä ja tankoja vaikka mieli tekis :D ku nuo mikkä meillä on, on vielä ehjät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ..ainiin ja kannakkeekki meillä siis hopianväristä ku silloin ei ollu valakosta vaihtoehtoa...aaah ko mie haaveilen tuosta kokovalkosesta :D Ihan mittailemalla ja piirtämällä paperille mie suunnittelin tuon :)

      Poista
    2. Joo eihän se muu auta kuin manuaalipeli. Kiiitos sinulle! =)

      Poista
  3. Ooh, Ikeastako saa tällaistakin. Kiitos vain, sekä postauksesta että kysymyksestä. Tuntuu että olen ihan hukassa näiden eri järjestelmien kanssa. Pitääpä tutkia tätäkin vaihtoehtoa.

    VastaaPoista
  4. Näitä samaisia minäkin olen meidän vaatehuoneesen miettinyt. Mut katsotaan nyt, mitä kaikkea jaksetaan tehdä uusiksi vai tungetaanko vain kamat vanhoille hyllyille ja that's it :D

    VastaaPoista