4.10.2012

Aamiainen Martelalla

Saimme kutsun Martelalle aamiaiselle sekä tutustumaan samalla Karl Andersson & Sönerin uutuuksiin.  Mehän olimme tietenkin kiljuen paikalla, koska a) ilmainen ruoka kiinnostaa aina :) ja b) olemme olleet ostamaamme Ypsilon pöytään äärettömän tyytyväisiä, joten halusimme tutustua muihinkin mahdollisesti kiinnostaviin tuotteisiin. Ja kyllähän sieltä heti muutamat jutut minulle huuteli. Kerron niistä huomenna lisää.

Samalla testasin myös meille suunnitellun DSR tuolin, jonka korkeudesta oli aikaisemman jutun ohessa keskustelua. Kuulin, että tuoli jää normaalikorkuiselle ruokapöydälle liian matalaksi. Löysin myös netistä kuvan, jossa sanotaan tuolin istuinkorkeuden olevan vain 40,5 cm (vrt. esim. Seiska-tuoli 46 cm). Martelalla tuolia testattuamme totesimme kuitenkin, että tuoli tuntui normaalilta, mittanauha kertoi tuolin istuinkorkeuden olevan 45 cm ja 75 senttisen pöydän edessä oli vielä oikein hyvä olla. Ypsilon on 72 cm korkea, joten ei pitäisi mitään ongelmaa olla. Mietin sitten vain, että onkohan tästä tuolista sitten kahta eri korkeutta? Onko korkeampi tullut vasta hiljattain markkinoille... En tiedä. Tietääkö muut? 

6 kommenttia :

 1. Meillä Martelan maahantuomat DSR-tuolit joissa istuinkorkeus on 42 cm ( istuin on kuppimainen) pöydänkorkeus 72cm (Rintalan Martta) ja hyvin sopivat yhteen :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis tuo pikku kirjahyllykkö, osaatko sanoa yhtään mitä hintaluokkaa se on? En kyllä ilman blogiasi osaisi ajatellakaan Martelaa kodin huonekaluiksi (tulee heti sellainen laitosfiilis), mutta miksei! :) Se teidän Ypsilon-pöytä on ainakin niin upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, en valitettavasti osaa tähän hätään sanoa hintoja, mutta kohta tulee lisää juttua ja kuvia kyllä tuotteista. Ja nämähän ei olekaan Martelan tuotteita, vaan Karl Anderssonin.. Martelan lisäksi Suomessa näitä myy myös Spazio. Mutta on siellä tosiaan Martelallakin jo edustuksessa vaikka ja mitä yksityisiin koteihin sopivaa, Artekia, Vitraa jne.

   Poista
 3. Alkuperäiset DSR-tuolit olivat tehty lasikuidusta, nykyinen versio muovista. Virallisia valmistajia ovat Herman Miller Yhdysvalloissa ja Vitra Euroopassa. Samanlaista (lasikuitu/muovi)kuppia käytetään useassa eri tuolimallissa (mm. DSR, DSG, LSR, DSS-TA, DSW...) 17.5 tuumaa on virallinen istuinkorkeus noilla DSR-versioilla. Kopioita löytyy mitä ihmeellisemmillä istuinkorkeuksilla ja muilla mitoilla. Esim Designers Revoltin versio on sentin matalampi.

  Meille tulee nuo Vitran DSW-tuolit valkoisina.

  --JukkaR

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eli juuri sellaisessa istuskelin. Ja Vitran tuolit olivat..

   Poista
 4. Aiemman postauksen kommenteihin liittyen piti ihan mitata mikä noissa meidän DSW:ssä (Vitran muutaman vuoden vanhat) on istuinkorkeus ja kyllähän se 45 cm reunasta mitattuna on. Pöytä sahauksen jälkeen on 72 cm ja toimii hyvin yhdessä tuolien kanssa. Voihan olla ihan tottumiskysymyskin, että se meidän aiempi pöydän korkeus, 75 cm, tuntui liian korkealta. Erityisesti korkeuden huomasi syödessä syvältä lautaselta kun pöydän pinnasta vielä lisäsenttejä lautasen reunaan tuli puolenkymmentä.

  -Hanna

  VastaaPoista