25.3.2014

Oon hattara, hattara, hattara sun (voitko olla apuni, apuni, apuni mun?)Huhhei mitä haipakkaa. Kuorohommat alkavat kasaantua, kun vappu lähestyy. Lisäksi vietimme viime lauantaina tupareita ja tyttelin nimijuhlia. Näitä kemuja varten on kotosallakin pitänyt kiirusta (sisustusjuttuja siis luvassa). Tämän lisäksi on tietenkin pitänyt vielä töihinkin taipua. Onneksi nyt alkaa kotosalla helpottaa, nimittäin töissä ja Iso Ilo-hommissa hommat sen kun lisääntyvät vain kevään myötä. 

Tässä ollaan menossa pirtsakan sporttisena Elokuvateatteri Stariin Iso Ilon juliste- ja käsiohjelmakuvauksiin pari viikkoa sitten. Otsikko vihjatkoon vähän teemasta ja roolistani kuvauksissa. Sain Mick'sistä kuvauksiin tarvittavat iloisen väriset collegevaatteet uudesta SuperDry tuotemerkistä. Pipon ostin myös Mick'sistä, merkki on Pieces. Jos värikkäät, sporttiset ja ennen kaikkea mukavat vaatteet kiinnostavat, niin suosittelen tutustumaan tähän merkkiin. 

Miksi sitten kirjoittelen tätä juttua vasta nyt, jos kuvaukset olivat jo kaksi viikkoa sitten...? No, nyt on jotain todella outoa tapahtunut kuvien laadun suhteen, enkä tiedä mistä se johtuu. Vaihdoin vanhan MacBook Proni uuteen ja samoin päivitin Photoshopin sekä Lightroomin uusimpiin versioihin. Eli nyt en tiedä, että johtuuko ongelmat näistä, vai tästä "ihanasta" Bloggerista. Mielestäni ehkä vähän molemmista. Lightroomista kuvia siirtäessä raw-muodosta jpg:ksi ja samalla pienentäessä, kuvat muuttuvat todella huonolaatuisiksi. Ja jos tämä ei jo ota tarpeeksi päähän, niin Picasalla Bloggeriin kuvaa ladatessa se muuttuu mössön ja rakeen sekoitukseksi. Olen kokeillut kaikki mahdolliset muodot ja asetukset mitä vain keksin, ei auta. Kuvat näyttävät ohjelmissa juuri sellaisilta kuin pitääkin, ja koneellakin, mikäli niitä ei pienennä. Netistä olen koittanut koluta vinkkiä ja vastausta tähän ongelmaan, mutta tuloksetta. Minulla ei riitä enää järki tähän hommaan. AUTTAKAA MUA PLIIS! Harkitsen jo blogiohjelman vaihtamista.... Ei pitäisi näin vaikeaa olla tämä. Mutta yllä olevat kuvat ovat parasta laatua, mitä sain otoksista aikaiseksi. Aivan kauheaa!7 kommenttia :

 1. Ihanan pirtsakoita kuvia :)

  Hei, mulla bloggerissa sama juttu; varsinkin mustista kohdista kuvista tulee ihan sössöt. Mutta, kun kuvan tallentaa png-muodossa niin johan auttoi. Ei poista ongelmaa, mutta helpottaa huomattavasti!

  Aurinkoa päivääsi :)

  VastaaPoista
 2. Moi, koitin jpg- ja tif-muotoa. Tiffi on normaalisti auttanut, mutta ei nyt. Mielestäni Lightroomista ei saa vietyä png-muotoon...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, mä käytän Photoscapea ja siellä tuo jpg->png onnistuu. Lightroomista ei ole kokemusta :)

   Poista
 3. Ootko kokeillut jo sen kikan, et Google plussasta täppäät pois päältä kohdan automaattinen kuvien korjaus? Mulla auttoi se ainakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On käyty sekin täppi ottamassa pois. Auttoi ehkä vähän...

   Poista
 4. Äääää tyhmää kun en osaa auttaa :/ Toivon että homma selviää. Kun näin käy, vinkaa tänne miten se kävi, jos vaikka osuu kohdalle moien riesa?

  VastaaPoista
 5. Ai että miten mahtava kokonaisuus! Todella ihana setti!!! kenkiä myöten ;)

  VastaaPoista