9.3.2014

Viikonlopun sekalaiset

Viikonloppuna lenkillä sai huomata, että lunta ei ole enää juuri missään ja ulkona alkaa olla vappukelit. Toisaalta aivan jees; pysyy taas korkkareilla pystyssä ja voi pukeutua kevyemmin. Ja mikä parasta, terassimme alkaa olla täysin sula ja lumeton. Kyllä kannatti vaihtaa terassin paikka talon suojaisemmalle puolelle ja pihan aurinkoisimpaan nurkkaan. Uhkailivat viikonloppumyrskyllä, mutta lauantain pikku puhuria ei kyllä sellaiseksi voi vielä sanoa. Muutenpa tänne ei mitään sen kummempaa kuulukaan. Viikonloppu meni lähinnä kotosalla rentoillen. 



Lauantaina nautittiin iltapalaksi kasa Makkarakaupan possun ribsejä punaviinin kera. Normaalisti (ja tällä tarkoitan joka ikistä viikkoa) haemme ribsit jo perjantaina. Tapa, joka on opittu kaveriperheeltä. Kerran kun noihin hampaansa iskee, ei siitä enää ole paluuta. Aivan järkyttävän hyviä. Ja vielä kun pyytää maustamaan kaupassa valmiiksi, ei tarvitse muuta tehdä kuin laittaa uuniin. Otan tässä nyt sen riskin, että nekin, jotka eivät tätä herkkua ole vielä löytäneet, ovat ensi viikon perjantaina samassa jonossa... Niin ja voisihan näitä toki syödä fiinimminkin vaikka salaatin kera, mutta kun ei ne lisukkeet nyt vain kuulu tähän kattaukseen. Viinilasitkin ovat jotenkin aivan liian esteettisiä astioita tässä konseptissa. Pöydällä kuuluisi olla vain täysi lautanen possua ja tyhjä luita varten sekä käsipaperia. Niistä, ja vain niistä aineksista on ribsiperjantai tehty. 



Pirpana on nautiskellut kiinteitä nyt muutaman viikon lähinnä iltaisin ja on niin reipas tyttö syömään. Olin aivan ihmeissäni, miten äkkiä hän tajusi lusikalla syömisen meiningin ja miten siististi mössöt löytävät tiensä pikku suuhun. Pakastin bataattimössöä Ikean jääpalamuottiin, jonka sydämen muotoiset palat ovat juuri sopivia kerta-annoksia tässä vaiheessa. Ruokakin voi näköjään olla syötävän suloista.

Tsemppiä alkavaan viikkoon!


1 kommentti :

  1. Nuo ribsit on aivan järjettömän hyviä! Meillä ei niitä ollakaan hetkeen syöty, pitääpäs laittaa mies käymään Makkarakaupassa :)

    VastaaPoista