7.10.2014

Hyvä flow

Töitä, vaipanvaihtoa, keskustelua ja leikkimistä, ruoan laittoa, ulkoilua, kylpyjä ja siivousta. Kun vuorokaudessa on (vain) 24 tuntia, ja siinä ajassa pitäisi hoitaa päivätyö, lapsi, harrastukset ja kodinhoito, treffata kaverit ja viettää laatuaikaa miehen kanssa. Mikä on silloin se aika, jolloin blogataan? Tämän asian kanssa olen painiskellut varmaan koko blogini olemassaoloajan. Välillä kun on tuntunut, ettei sitä aikaa vain yksinkertaisesti ole. Varsinkin nyt neidin syntymän jälkeen myös illat ovat olleet kortilla, koska en ole valmis luopumaan minun ja Kaitsun yhteisistä, kahdenkeskisistä hetkistäkään ruudulla napotuksen vuoksi.

Mutta nyt olen kuin varkain päässyt hyvään moodiin. Olen jo hetken aikaa halunnut vapaaehtoisesti nousta aikaisemmin, kuin se olisi oikeasti tarpeen. Jostain syystä aamuherätyksistä on tullut minulle koko ajan helpompia ja alankin vissiin muuttua pikku hiljaa iltaihmisesta aamupersoonaksi. Täysi hiljaisuus. Keittössä on valaistuksena vain koneen näyttö ja kahvinkeittimen virtakytkin. Tämä aamuhetki on ollut minulle se oma hetki, jolloin saan rauhassa nauttia (muna)kahvia, surffailla netissä ja vaikka lukea uusinta Costumea. Normaalisti kyllä, täytyy myöntää, olen kahvin juonnin lomassa tehnyt töitä. Sitten tajusin, että tämän hetken voisin käyttää myös blogiini. Ja niinhän minä tein uuden rytmin blogipäivääni, ja aloin tehdä juttuja aamutuimaan. En tiedä onko se hyvä vai huono asia, onko aamulla ajatus virkeämpi vai täysin sumussa vielä...? Joka tapauksessa, tämä hetki ei ole pois keneltäkään muulta. 

Enää pitäisi ratkaista pari ongelmaa: 
1. Kuinka saada kuvattua kotona tytön kanssa ollessa tehokkaasti (siinä vaiheessa kun tyttö on nukkumasa, koti on siistinä, kalusto valmiina ja päässä selkeä idea). 
2. Pienemmän kameran hankkiminen. Vaikka Canonin 7D loisto kamera onkin, haluaisin myös pienemmän, mutta tehokkaan kameran, joka kulkisi kanssani joka paikkaan. Moni kuva jää ottamatta ja juttu tekemättä vain sen vuoksi, ettei ole kameraa matkassa. Ja se on fakta se.

Mutta tällaista tänä aamuna. Kello on 8:40 ja yläkerrasta alkoi kuulua pienen tytön jutustelua. Mummi saapuukin näillä main ja tämä nainen lähtee töihin. Mukavaa päivää sinne!

6 kommenttia :

 1. Minäkin monesti "varastan" aamusta pienen hetken blogille. Ja se toinen hetki on sitten illalla kun tytär nukkuu. Joskus myös kirjoittelen Pikku Kakkosen aikaan, jos päivä on vienyt mehut, enkä heti jaksa alkaa toimimaan. Bloggaaminen kun on minulle hyvin paljon myös rentoutumista :) Kuvaaminen onkin sitten ihan oma hommansa, varsinkin nyt kun syksy vielä illoista valon. Viikonloppuna yritän saada materiaalia pariin postaukseen ja loput sitten syntyvät hetken inspiraatiosta viikon varrelta. Pikkuinen kamera olisi tarpeen täälläkin, sellainen käsilaukkumalli :)

  Ihana juttu, että teillä mummi hoitaa neitiä. Varmasti kaikille pehmeä ratkaisu uuteen arkeen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää alkaa heti hyödyntämään nämä lastenohjelmat, kun ne neitiä alkaa kiinnostaa. =) Tällä hetkellä en voi tehdä mitään rauhassa, mihin liittyy joko puhelin, läppäri tai kamera.. tai edes kaukosäädin. Se on neidin saatava se heti itselleen. Että niitä hetkiä odotellessa, kun hän pystyy olemaan ilman elektroniikkaa. :)

   Mummi ja mummu ovat kuin taivaan lahja! <3

   Poista
 2. Oi tiedän niin mistä puhut, ajanpuutteesta meinaan. En halua blogata kun lapset valvoo, en myöskään haluisi käyttää meidän aikuisten yhteistä iltahetkeä (niinä iltoina kun sellainen meille suodaan) siihen. Lasten päiväuniaika jää ainoaksi bloggausajaksi, mutta kun jossain välissä on pakko yrittää kesyttää tätä kodin kaaosta. Aion nii-iin kokeilla tuota joku aamu, mahti-idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni, mahtavaa että sait tästä idean! Ei muuta kuin herätyskello soimaan ja testaamaan. :)

   Poista
 3. Itsellä juuri samat ongelmat. Päivässä loppuu tunnit ja minä olen haalinut liikaa tekemistä ja harrastuksia. Urheilusta en luovu enkä kyllä bloggaamisestakaan, mutta olen hieman vähentänyt sitä, joka toinen päivä kirjoitan, joka toinen päivä luen toisten blogeja. Tää ei ihan toteudu aina näin mutta melkein.
  Kuvien suhteen taas, en joko osaa kuvata sisällä hyviä kuvia kun hämärä kausi alkoi tai sit kamerassani ei ole tarpeeksi potkua. Ehkä syy on taidoissani. Asukuvia olisi kiva saada enemmän eli se vaatisi jalustan ja sen laukaisimen. No tuokin ongelma ratkeaisi kun joskus muistaisi niitä kaupassa katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se on, kun mistään ei halua luopua. :) Luovuin salikortista ja vaihdoin kotijumppaan, sillä säästän tunteja päivässä ja rauhaa mielessä jo melkoisesti.

   Poista