5.10.2014

Superaamiainen ja viikonloppukuulumisia

Huomenta päivää! 
Siinäpä kännykkäräpsy minun superaamiaisestani. Olen löytänyt todellisen herkkujuoman, jolla kaataa monta kärpästä yhdellä iskulla. Kananmunakahvista saan tarvitsemani aamun kofeiiniannoksen sekä proteiinia pitämään nälkää loitolla pitkään. Tämä riittää yksistäänkin melkein jo aamiaiseksi (kaksi kuppia juon, eli tulee yhteensä kaksi munaa), mutta viikonloppuisin varsinkin on kiva herkutella vähän enemmän. Muna ja kahvi vain sauvasekoittimella sekaisin ja kuppiin. Kananmunakahvi maistuu mielestäni aivan täysin samalle, kuin cappuccino, mutta tässä ei ole maitoa. Itse en makeutta tähän edes kaipaa, mutta ripauksella vaniljasokeria voi kahvia vielä maustaa. Mmmm... aivan ihanaa! 

Testasin tänään ensimmäistä kertaa maapähkinälevitettä ja banaania ruisleivän päällä. Ensipuraisulla ajattelin, että hyh hyh kun on makeaa. Mutta sitten välähti... Laitanpas vähän sormisuolaa päälle, mitähän sitten tapahtuu. Testasin leivän kulmaan ja avot! Tuli aivan loistavaa ja ihanasti makean päälle pientä suolaisuutta. Tällä annoksella mennään muuten monta tuntia eteenpäin ilman nälän tunnetta.

Tänään saan Kaitsun (ja kameran) takaisin kotiin Lontoosta. Meillä on ollut tyttelin kanssa aivan mahtava tyttöjen pitkä viikonloppu, kun herra lähti maisemista jo torstaina työreissulle. Eilistä lukuunottamatta on vietetty joka ilta laatuaikaa jonkun kummin kanssa, saunottu, syöty hyviä ruokia, puhuttu tyttöjen juttuja ja oltu ahkerana myös siivouksen ja mm. eteisen vaatekaappien inventoinnin saralla. Tänään iso-mummoa katsomaan ja Skype-yhteyttä vielä yhdelle kummille Jakartaan, siinäpä se alkaa loistoviikonloppu olla pulkassa. Ihana saada isi kotiin! 

Mitäs teidän viikonloppuun?

10 kommenttia :

  1. Nyt täytyy sanoa, että kuulen ekaa kertaa elämässäni et joku on keksinyt sekoitaa kanamunaa ja kahvia :D Ihan pakko varmaan testata itekin, kuulostaa nimittäin sen verran eksoottiselta! Mistä sää tän keksit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näitähän löytyy netistä. Oikein hakemalla hain, että minkä kanssa sitä raakaa kananmunaa voisi nauttia, kun ei jotenkin yksistään viitsis millään, niinku mies tekee. Kannattaa testata! Kerro sitten miltä maistu. :)

      Poista
    2. Siis maistuu! Todella hyvää! Oon nyt tehnyt jo kahtena aamuna luomumunaan ja ihan myyty. Yhteen kupilliseen testasin päälle vähän kanelia, toimii sekin. Ihan kuin jotain parempaakin erikoiskahvia joisi, kun siihen pinnalle tulee sellanen ihana vaahto.

      Kiitos tuhannesti tästä inspiksestä!

      Poista
    3. :)
      Mahtavaa! Eipä kestä kiitellä. :)

      Poista
  2. Kahvia ja munaa? :D Pakko kokeilla! Kuullostaa niin uskomattomalta, että ei voi uskoa olevan hyvää jollei itse kokeile!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile kokeile! Ja kerro miltä maistu. Minusta tämä on aivan mahtavaa. :)

      Poista
    2. Maistoin! Aika hyvää, yllätyin :D

      Poista
    3. :)
      Jos tässä vois laittaa sellaisen peukku-merkin, niin laittaisin nyt sellaisen.

      Poista
  3. Omaan sekoitukseeni tulee: 1dl espressoa, 1dl kiehuvaa vettä, kananmuna, kanelia, kardemummaa, loraus vaahteransiirappia ja eikun blenderiin! Nams, ihana viikonloppuaamujen herkkukahvi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaa hyvältä. Pitänee testailla muitakin variaatioita... Kiitos vinkistä! :)

      Poista