11.6.2011

Lumikide

Jo ennen kuin tämän asunnon aikoinaan löysin, olin jo päättänyt, että haluan ehdottomasti Lumikide-tapettia johonkin seinään tehosteeksi.

Tapetti on tyyliltään 70-lukua ja sopii hyvin yhteen muutamien vanhojen retrokalusteideni kanssa. Myös mustavalkoiset, 70-luvulla otetut valokuvat ja isän vanha kitara istuvat sen kanssa hyvin samalle seinälle. Tapetin on suunnitellut Ritva Kronlund ja sitä saa Helsingistä Tapettitalosta.

Tykkään yhdistää sisustuksessa modernia ja kiiltävää vanhaan ja "hyvällä tavalla" kuluneeseen. Mielestäni se tuo kivaa ilmettä sisustukseen.

Ja sitten, kun meillä on oikeasti asunto, missä on paljon tilaa ja valoa, niin kaikki nämä vanhat tavarat pääsevät vielä paremmin esille muuten modernissa ja pelkistetyssä miljöössä. Toivon mukaan uusi asuntokin on sitten sieltä 70-luvulta.

Asuntokuume on kova ja tällä hetkellä taas tuntuu, että emme ehkä malta odottaa loft-asuntojen valmistumistaHaluaisimme piakkoin muuttaa jo isompaan (ja oikeasti yhteiseen) asuntoon. Ja jos emme loft-hommaan ala, niin palaamme takaisin vanhoihin unelmiin. Vaikka nyt kun asuntoesittelyjä ollaan taas kierrelty, niin ei vanhat puutalotkaan ole poissuljettuja. Karjasiltakin on ollut kovassa syynissä. Mutta kyllä molempien mielestä 70-lukuinen avara tiilitalo isoine ikkunoineen, ja mielellään yhdessä kerroksessa, olisi se paras vaihtoehto meille. Huomenna taas pari esittelyä ainakin tiedossa, toinen tiili- ja toinen puutaloon. Katsotaan onko niistä mihinkään. =)

7 kommenttia :

 1. Senkki ja tapetti sopivat täydellisesti yhteen!

  VastaaPoista
 2. Avaran tiilitalon asukas suosittelee isoja ikkunoita ja yksitasoisuutta; ei voi kun kehua!
  Mutta toisaalta, olisin voinut ihan hyvin ottaa esim. Ranta-Kastellista tai Kastellista jonkun ison rähjäisen paritalo- tai rivitaloasunnon samalta luvulta, purkaa ihan atomeiksi ja laittaa täysin mieleiseksi. Tuo Lumikide oli pitkään mun mielilistalla, mutta tänne nykyiseen ei oikein löydy paikkaa.

  VastaaPoista
 3. Joo kyllä se on se ehdoton ykkönen..
  Niitä vain on niin harvassa. Ja me ollaan niin ranttuja paikankin suhteen. =) Että ei auta kuin odottaa ihmettä. Toppilassa olis tälläkin hetkellä myynnissä aivan upea L-mallinen 70-luvun omakotitalo.. Mutta paikka on väärä. Yhyy.

  VastaaPoista
 4. Mulla on muuten just tuosta Toppilan talosta kuvat esimerkkinä yhdessä luonnospostauksessa, taidankin naputella sen tänään valmiiksi. Olisin varmasti ihastunut tuohon päätäpahkaa aikoinani (ehkä jopa paikasta huolimatta).

  VastaaPoista