29.1.2011

Projekti Keittiö

Nyt kun tässä jo haaveillaan uudesta remonttiprojektista, niin otetaanpa pieni katsaus vanhoihin. Että muistaa kuinka mukavaa se remontin keskellä eläminen onkaan. :)

Tässäpä olisi kurkistus meidän keittiöön... Näin ihanalta täällä näytti muuttopäivänä...


Alunperin uudessa keittiösuunnitelmassa oli malli täsmälleen sama. Jääkaappi olisi tullut samalle paikalle ja myöskin yläkaapit oli tilattu samalla tavalla kuin aluperäisessä keittiössä.

Tein kuitenkin itse viime hetken muutokset piirustuksiin ja muutin jääkaapin toiselle seinälle, jotta se ei blokkaa näkymää eteisestä ruokailutilaan ja takaisin. 



Näin tilasta tuli avarampi ja takaikkunasta tuleva luonnonvalo pääsi valaisemaan läpi huoneiston etuovelle saakka. 

 Käyttämättä jääneet yläkaapit saivat aivan uuden paikan ja käyttötarkoituksen.




Alkuperäinen yläkaappien paikka jäi siis tyhjäksi. Seinä käsiteltiin rapatun näköiseksi ja maalattiin tumman harmaaksi. Lisäksi tehtiin välitilan laatasta valolippa, jonka taakse tuli loisteputket.



Alkuperäisten yläkaappien alta paljastunut mustunut katto oli ongelma, koska ei ollut halua/tarvetta maalata koko kattoa. Ongelma ratkaistiin samaisella harmaalla maalilla, jolla seinäkin maalattiin. Kuviosta tehtiin epäsymmetrinen, jotta se ei näyttäisi siltä, että sillä on yritetty peittää jotain. Siitä tulikin huoneen katseenvangitsija (mitä et voi peittää, korosta sitä).  Jääkaapin ovet on vielä asentamatta... ei kovinkaan kivan näköinen. No, tässä kun joudetaan ja jaksetaan... :)



Keittön laattalattia tehtiin myös epäsymmetrisesti niin, että se ulottuu sauna/kypyhuoneen ovelle saakka. Sama väri jatkuu kylppärin lattiassa.







Oho, pikkuisen nuupahtaneita tulppaaneita...:)

25.1.2011

Haussa unelmakämppä

Kun alkaa tämä nykyinen, ja minun osaltani kolmas asuntoprojekti olla kokonaan remontoitu ja valmis, niin alkaa ajatukset harhailla enenevissä määrin jo uuteen projektiin ja uuteen kotiin. Avaruutta kaivataan yhtä kiperästi kuin säilytystilaakin... Tällä kertaa toiveissa kuitenkin on jo se unelmakämppä, joka voisi olla jopa se loppusijoituspaikka.














Kuvat Willa Nordic

Unelma koti on joko vanha, täysin perus(eli purku)kuntoinen 60-70-luvun rivarihuoneisto / omakotitalo tai sitten yhdessä suunniteltu, murun piirtämä uusi omakotitalo. Joka tapauksessa asunto tehdään alusta asti omalla maulla ja tyylillä. Rakentaminen vaatii tietenkin sen ihmeen, että löydettäisiin tontti, joka meille kelpaisi niin paikan kun muiden ominaisuuksien puolesta. Niin ja varmaan sen lottovoiton..






Unelmien kodissa on runsaasti neliöitä, isot huoneet ja hyvä pohja. Värimaailma valkoista, mustaa ja harmaata tietenkin.



Kummallakin on omia toiveita/vaatimuksia unelmien kodillemme. Onneksi näkemyksemme tuntuvat menevän hyvin yksiin. Valitettavaa on, että kummallakin on yhtä kallis maku. Unelmien kodissa tulee olemaan suuri walk in closet. Keittiö on suuri, avara ja avoin olohuoneeseen. Tv-/oleskeluhuone on mielellään erillään olohuoneesta. Kylpyhuoneeseen ja saunaan haluaisin vähän kylpylätunnelmaa. Eli käytännössä tilaa ja viihtyisyyttä. Myös eteisessä tulee olla riittävästi tilaa niin pukeutumiselle kuin vaatteiden säilytyksellekin.







Vähän meinaa kismittää se, että me löydettiin jo kesällä unelmiemme asunto. 1969-70 rakennettu funkkistyylinen, 193 neliöinen rivitaloasunto kahdessa kerroksessa. Yläkerrassa todella iso olohuone je keittiö/ruokailutila yhdistelmä. Lisäksi 3 makuuhuonetta, joista yhdestä olisi tullut vaatehuone. Alakerrassa iso takkahuone ja saunaosasto sekä pari pientä makkaria (esim työ- ja vierashuoneeksi) ja todella iso eteisaula. Se kuitenkin livahti käsistämme... 


Mutta eipä tässä hätää ole. Meillä on kiva koti, ja voidaan aivan rauhassa katsella ja odotella kunnes unelmakämppä tulee vastaan. Silmät, korvat ja etuovi.com auki... :)

22.1.2011

Kaksi matkaa yhden hinnalla; ensimmäinen ja viimeinen

Reissusta ollaan sitten selviydytty kotio. Ja tässä tulisi vähän matkakertomusta...



Hotellimme sijaitsi meren rannalla Hadaban alueella. All inclusive toi eteemme ruoat ja juomat koko loman ajaksi. Hotellialue oli kiva, siisti ja todella suuri.. kuin pieni kylä. Ravintoloita oli useita joista valita mieleisiään ruokia. Ja ne jälkiruokapöydät!! Pöytiä notkui sellaisista herkuista, että jopa tällaisten makean vihaajien piti ottaa osamme. Hotellin 8 uima-allasta ja ranta tarjosi tilaa auringon palvojille ja uimareille. Vesi vain oli niin järkyttävän kylmää, että edes altaaseen ei uskaltanut mennä (mikä nyt ei ole mikään ihme, mutta se oli OIKEESTI aivan järkky kylmää!).



Loma vietettiinkin aika lailla laiskottelun ja rentoutumisen merkeissä. Makoiltiin altaalla, juotii kun oli jano, syötiin kun oli nälkä ja nukuttiin kun nukutti. :)

Hotellialueiden ulkopuolella Hadaban alue oli kyllä mitään sanomatonta. Ei siellä juurikaan ollut mitään muuta kuin hotelleja ja puolivalmiiden hotellien luurankoja. Turisteille rakennettuja alueita aavikon keskellä.



Yhtenä iltana vierailtiin paikallisella basaarialueella Old Marketilla. Paikka oli valtavan kokoinen, ja tavaraa oli joka lähtöön... ja niin oli myyjääkin, joten ei kovin kauan hermo siellä kestänyt olla....  Eli takaisin kantapubiimme T2:seen...




Pari ärsyttävää asiaa paikan päällä:

1. Taksikuskit! Ei herran jestas mitä porukkaa! Ei hetken rauhaa missään. Aivan koko ajan oli joku vieressä tööttäämässä ja huutamassa kyytiin. Ja puolensa sai pitää, että pääsi sillä hinnalla perille, mikä oli alussa sovittu. Me selvittiin ilman suurempia taisteluja (vaikkakin vähän jo aloin kaipaamaan kunnon kähinää loppulomasta :))





2. Kaupoissa ei ollut hintoja tuotteissa. Ei edes hotellialueen minimarketissa ja apteekissa. Jokainen hinta piti kysyä... ja tingata erikseen. Ja kun ei siihen tinkaamiseen ole tottunut, niin eipä tehnyt kauppaan mieli jalalla astua. Mitään ei ostettu koko reissulta. Saavutus sekin.




No sitten positiivisiin asioihin.... Muru pääsi kuin pääsikin sukeltamaan. Pakkohan se oli antaa periksi, vaikka hirvittikin. En tiedä miten olis käynyt, jos ei sukelluksen opettaja olisi ollut hyvä ystävä. Nyt oli vähän enemmän luottoa sukelluksen turvallisuuteen. Silmä kovana kuitenkin vahdin haita paatin kannella koko päivän (tappajahai-musiikin soidessa päässäni). Mahtavat oli kuulemani mukaan olleet sukellukset ja näkymät veden alla. Veden päällä ei ollut niinkään mahtavaa. Tuuli puhalsi melkoisen kylmänä merellä.




Kairoon tehtiin päivän reissu. Kaupunki ja pyramidit olivat kyllä näkemisen arvoiset. Vaikka kaksi yötä piti istua bussissa, oli retki tekemisen arvoinen. Kairossa olisi voinut olla pidempääkin.







Näimme vain sitä vanhaa ja köyhää puolta jättimäisestä 25 miljoonan asukkaan kaupungista. Olisin mielelläni nähnyt sen toisenkin puolen ja muutenkin kuin vain linja-auton ikkunasta... Kairo oli kuitenkin sitä aitoa Egyptiä ja täten todella mielenkiintoista.



Viimeisenä iltana käytiin sitten turistialueella Naama Bayssa. No... se oli todellakin turistialue.... Ja se oli yhdessä illassa nähty. Aasialaisessa ravintolassa jossa käytiin syömässä, oli kuitenkin oikein maittava ruoka.




Lopputiivistelmänä voin sanoa, että tämä oli  ehdottomasti viimeinen paketti(=karjalauma)matkamme... Voi sitä säätämisen, odottelun, jonottelun sekä itsestään selvien asioiden ihmettelyn ja opastamisen määrää. Tästä lähtien me kaksi reissataan vain omilla ehdoilla. Toisekseen, tämä oli ehdottomasti ensimmäinen ja viimeinen kerta kun mennään Egyptiin. Matkailu avartaa aina, ja oli mukava nähdä tämäkin paikka. Takaisin ei kuitenkaan tarvitse palata. Hauskaa meillä kuitenkin oli... Tottakai oli, meillähän nyt on keskenämme hauskaa missä tahansa.. :) Ihanaa oli käydä vähän rentoutumassa, niin jaksaa taas vääntää töissä.


Kotimatka kestikin sitten 22,5 tuntia. Kiitos Finnair!

11.1.2011

Heippa Hei!

Nyt sitä mennään! En tiedä olenko pakannut vaiko en ole. Olenko pakannut oikein vaiko en ole. Onko kaikki tarpeellinen mukana vaiko ei. Tiedän vain, että en ole nukkunut koko yönä. Ajattelin, että helpompi herätä, jos ei nukahda. =)

Mutta hei, aivan sama! Nyt on loma! =)






















Itse lento ei tokikaan noin kauan kestä. Joudutaan kökkimään Hki-Vantaalla välissä.

Heissuli vei siis viikoksi, ensi viikolla sitten palataan lomakuvien kera...





Hauskaa viikkoa kaikille!

9.1.2011

Nyt tärppäsi!

Tänään jos koskaan tuli tehtyä hyvä shoppailureissu. Menin vain piipahtamaan kaupungilla hakemassa mekon ompelimosta... Samalla törmäsin Pukumiehessä kempparin puolella ALE-koriin, josta lähti kaikki 5 tai 10 eurolla.

Pussissani oli viisi tuotetta poistuessani kaupasta. Kokonaishinta koko setille 30 euroa!

Cliniquen Stay-True Makeup (normaalihinta 31 eur). Väri oli hyvä, otin niitä kaksi.


Cliniquen Perfectly Real Makeup (norm. hinta 31 eur) sekä Diorin Photo Perfect Creme-to-Powder Makeup (norm. hinta 49 eur). Cliniquen väri just hyvä ja Diorin oli sen verran tummempi, että muutaman reissupäivän jälkeen se on sopiva. Kunhan vain se aurinko paistaa.


Ja lisäksi vielä Lancomen aurinkopuuteri (normaalihinta 48 eur)

Lyhyellä matikalla laskettuna siis tuotteet olisi maksaneet normaalihintaisina vajaat 200 euroa.  Että mielestäni nyt tärppäsi! Naisen logiikalla ajateltuna, olisi pitänyt ostaa enemmänkin. :)

Lisäksi löysin jopa kolme ihanaa, hyvin laskeutuvaa, ohutta kauluspaitaa. Juuri sellaisia, mitä olen jo tovin etsinyt kissojen ja koirien kanssa, mutta ei mistään ole löytynyt. Nyt sitten tärppäsi ja vielä kerralla kolme, joista yksi oli puoleen hintaan, eikä muutkaan hinnalla pilattuja. 

Voi että tämä tyttö oli onnellinen kun pääsi kotiin!

Sitten kun saisin vielä pakattua... Tavoilleni uskollisena se tapahtuu TAAS varmaankin lähtöä edeltävänä iltana klo 24... Olen kuitenkin jo saanut kaivettua kamat kaapista ulos.

7.1.2011

Odottelua...

Tekaisin viime viikonloppuna pikatilauksen Henkkikselle. Tuli niin sopivasti kevät-kuvasto postista, kun reissukin lähestyy... Taitaa vain lähestyä nyt vähän liian vauhdilla ajatellen tätä tilausta. Lähetyskoodi sanoo, että lähetys on lajiteltu tänään ja lähtö on tiistaiaamulla ennen kukon pieremää. Voi voi, ei taida maanantaiksi ehtiä. Mutta en luovu toivosta.



Kappas, kenkiä! :)

Tarpeen on hieman matalammalla kannalla olevat mustat avokkaat arki-/työkengiksi. Kaapista löytyy vain juhlavia, todella korkeita ja kapeakantaisia avokkaita. Kesäksi haluan ja tarvitsen ehdottomasti nudet kengät. Nämä vaaleat kiilakorot näyttivät tosi kivoilta kesähelteille. Lisäksi tarviin tietenkin vielä normaalit avokkaat, kun ei se Asoksen ale-tilaus sitten tuottanutkaan hedelmää. Ne oli TODELLA korkeat ja pysyi huonosti jalassa. Omat mustat balleriinat on jo siinä kuosissa, että ei niitä juurikaan enää kehtaa käyttää ihmisten ilmoilla, joten päätin kokeilla, että olisiko näistä HM:n balleriinoista mihinkään. Päätin samalla testata vaaleankin, kun ei kerran ole hinnalla pilattu. En ole Henkkiksen kenkiä aikaisemmin ostanut, toivottavasti nämä nyt ajaa asiansa. Ja toivottavasti osasin tilata oikeaa kokoa.

Kaapissani on uupelo myös sortseista, joten otin kerralla kahdet, mustat ja valkoiset. Jos ovat yhtä hyvän malliset kuin viime kesänä Ginasta ostamani, niin hyvät ne on. Lisäksi tilasin kevääksi ja kesäksi lähinnä arki-/työkäyttöön vaalean neuletakin, joka ainakin kuvassa vei sydämeni heti.

Nyt peukut pystyyn, että tapahtuu ihme maanantaina ja saisin postista tekstarin!

6.1.2011

Last but not least

Ja viimein se saapui... odotettu maailmalla kierrellyt joululahja!



Tähän yli 400 sivuiseen opukseen voi uppoutua tunneiksi, ihan vain vaikka katselemaan kuvia.


Arkkitehtuuria


 Myymälöitä



Ihastuttavia muotikuvia








Suunnittelijoita























Valmistajia


Taidetta ja ihmisiä taiteen takana









Tämä tykkää! 

Ja kappas, tuonnehan sitä ollaan kohta menossa